Szolgáltatásaink

Terembérlet
Termeink egész évben bérelhetők, a hét minden napján, amennyiben nem ütközik a Gyermekek Háza egyéb programjaival. A termek berendezéséhez asztalt, széket igény szerint biztosítunk. Terembérleti szándékával Herczig Jánost keresse. bővebben...

Születésnapi zsúrok
A Gyermekek Házában hétvégeken vállaljuk sok-sok- játékkal egybekötött ZSÚROK
szervezését. Részt vehettek ügyességi  játékokban, mókás vetélkedőkön, kipróbálhatjátok óriás társasjátékainkat. Az ünnepeltet feldíszített teremmel és apró "meglepi"-vel várjuk. bővebben...

Rendhagyó órák

A Gyermekek Házában 2004 óta sikeresen működik és egyre bővül a rendhagyó tanórák választéka – ezekből összeállítottunk egy kiadványt. Tematikus programokat, foglakozásokat és rendhagyó tanórákat mutatunk be, melyeket óvodai vagy iskolai csoportok részére, előre egyeztetett időpontban, tanítási időben kínálunk és vállalunk. A rendhagyó tanórákon és csoportos foglalkozásokon való részvétel megtartott tanítási órának minősül.

A kiadvány letölthető innen.

Játszós töri

A Történelmi Játszóházak foglalkozássorozat a történelem és rajz órákhoz kapcsolódó vagy akár kirándulások alkalmával osztályok vagy tanulócsoportok számára ajánlott programunk. A Játszós Töri folyamatosan fejlődő és színesedő foglalkozásaival és kellékeivel ehetőséget nyújt a tanórákon elméletben megismert tények és történetek, történelmi és művészettörténet ismeretek élményszerű megtapasztalására, átélésére. A gyerekek ki tudják próbálni a régi kézműves tevékenységeket, tárgyakat készíthetnek és játékos  formában tanulnak, a szituációs játékok és interaktív tevékenységek segítségével.
A foglalkozások 100-120 percesek, a programra előzetes bejelentkezés szükséges e-mil-ben, telefonon vagy személyesen a Gyermekek Házában.
A jelentkező osztályok a választható 8 témakörből egyet választanak és egyeztetés alapján, a nekik megfelelő időpontban tartjuk meg számukra a foglalkozást.
Kérjük a pedagógusokat, hogy a tervezett időpont előtt két héttel vegyék fel velünk a a kapcsolatot egyeztetés céljából.
Kapcsolattartó: Törőcsik Katalin programszervező. Részvételi díj: 700 Ft/fő/alkalom.

Részletes programleírások és a választható témakörök bemutatása letölthető innen.

120 órás kézműves oktatói tanfolyam

Akkreditált tanfolyamunkat pedagógusoknak és közművelődésben dolgozó szakembereknek ajánljuk.
A képzés célja, hogy a résztvevők elsajátítsák a játszóházak, kézműves foglalkozások vezetésének ismereteit, gyakorlati tudnivalóit. Kiváló mesterektől tanuljanak kézműves technikákat, többek között szövést, fonást, batikolást, nemezelést, bőrözést, papírmerítést, stb. Programunk népszerűségét mutatja, hogy a résztvevők nemcsak a megyéből, hanem már a régióból is érkeznek. Tanfolyamunkat minden év januárjában indítjuk. További információ Szaliai Katalinnál kérhető.

A tanfolyam kezdete: 2014. február

A tanfolyam díja: 95 000 Ft

Általános ismertető

Részletes tájékoztató

Jelentkezési lap

 

Üdülési csekk elfogadás

2012. január 16.-ától a törvény változások következtében a Gyermekek Háza nem hosszabbította meg elfogadóhely regisztrációját, így ezen túl nem lehet intézményünkben üdülési csekkel fizetni. Megértésüket köszönjük!

60 órás Játék és tánc az iskolában tanfolyam

A tanfolyamot 2014. januárjától tervezzük újraindítani, mert az engedélyünk egyenlőre lejárt és ennek meghosszabbítása jelenleg folyamatban van.

60 órás akkreditált továbbképzés, melynek célja az óvodás- és kisiskolás korú gyerekek számára tartandó népi játék, néptánc, hagyományismeret foglakozások megszerettetése, mint mozgás- és szórakozási forma. Érdeklődésük felkeltése, illetve érdeklődésük fenntartása, hiszen a magyar néptánc nem pusztán zenére való mozgás, hanem egy komplex művészeti ág. Általa a gyermek „teljes és értékes személyiséggé” fejlődhet, elsajátíthat viselkedési formákat, emberi értékeket, melyek eredeti közegükben évszázadok folyamán kristályosodtak az általunk ismert formába. Célunk fogékonnyá, és érzékennyé tenni a gyerekeket a hagyományok tiszteletére és megbecsülésére. Ha a gyermek érzelmileg kötődik a néptánchoz, a kialakult közösséghez, rátalál a neki megfelelő példaképre, elérhetjük, hogy megtanulja a „művészi tánc” elemeit is: szép tartás, felemelt fej stb. A magyar néptánc improvizatív jellege kiváló lehetőséget ad a gyerekek kombinációs készségének a fejlesztésére, amely talán az egyik legfontosabb eszköze a boldogulásnak a mai részinformációkat integráló társadalomban. Hagyjuk kibontakozni a gyermeket szellemileg és testileg, mert ez az alapja annak, hogy egészséges legyen.

 

 
Gyermekek háza

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Küldés


trikolor

"Egy Ház gyerekeknek, fiataloknak, családoknak" - 720 nap közösség, élmény, tanulás (TÁMOP 3.2.3.)
A projekt az Európai Únió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

 

A Gyermekek Háza (9021 Győr, Aradi vértanúk u.23) 16718366-9329-322-08 KSH számú felnőttképzést folytató intézmény, nyilvántartási száma 01052-2008.

 

Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Új Magyarország
EU Gyermekek Háza
9021 Győr, Aradi vértanúk útja 23.
Tel.: 96/518-032 E-mail: info@gyhgyor.hu

 

Családinet.hu

Győr

Városi Művészeti Múzeum Győr

Arrabona Diákszínpad Nagy Csoport

Mozgolodjunk

Esemény- és Rendezvényfotós Kurzus

Épületfotós Kurzus