Sajtó
"Feketén-fehéren" című fotókiállítás

A "Feketén-fehéren" című fotókiállítás anyaga 2013. szeptember és október hónapban a város több      intézményében is megtekinthető.

A kiállításokon a Gyermekek Házában működő Épületfotós és Esemény- és Rendezvényfotós Kurzusok 2012/13-  as tanév ideje alatt készült munkáiból látható válogatás. A két kurzus "A város - forma, tér és ritmus" című, TÁMOP - 3.2.3/A-11/1-2012-0059 számú pályázati projekt része.

 

Bővebben...
 
Kiállítás

"A város - forma, tér és ritmus" című TÁMOP - 3.2.3/A-11/1-2012-0059 számú pályázati projekt részeként az Épületfotós Kurzus és az Esemény- és Rendezvényfotós Kurzus éves munkáját bemutató kiállítása.

"Feketén-fehéren" címmel fotókiállítás

A kiállítás anyaga az Épületfotós és az Esemény- és Rendezvényfotós csoportok éves munkáiból mutat be válogatást.

A kiállítás ingyenesen látogatható 2013. május 24-től 2013. augusztus 2-ig
hétköznapokon 10 órától 16 óráig. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Bővebben...
 
Sajtóközlemény

A Gyermekek Háza TÁMOP 3.2.3.A-11-01-2012-059 Számú Város, Forma, Tér és Ritmus c. pályázata támogatásban részesült.

A pályázati támogatás összege 22 016 543 Ft. A támogatási időszak: 2012. szeptember 1- 2014. május 31.
A pályázat keretében két kreatív területen- fotográfia és előadóművészet - négy kompetenciafejlesztő foglalkozás-sorozat valósul meg.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

A pályázati konstrukció a Tudomány – Innováció – Növekedés kitörési ponthoz kapcsolódva, a kreatív ipar termékeinek összefüggő befogadását és előállítását elősegítő kompetenciák, hozzáállások, tudások elsajátítására kínál lehetőséget a gyermek- és ifjúsági korosztály számára, nem formális és informális tanulási alkalmak keretében.
A megvalósuló négy kompetenciafejlesztő foglalkozás-sorozat: Épületfotós kurzus, esemény –és rendezvényfotó kurzus, Arrabona Diákszínpad, Mozgolódjunk színházi tánc kurzus.
A projekt megvalósításához a Gyermekek Háza az alábbi intézményekkel kötött együttműködési megállapodást: KRÚDY GYULA GIMNÁZIUM, KÉT TANÍTÁSI NYELVŰ KÖZÉPISKOLA, IDEGENFORGALMI ÉS VENDÉGLÁTÓIPARI SZAKKÉPZÕ ISKOLA, Hild József Építőipari Szakközépiskola, Kazinczy Ferenc Gimnázium.
A projektekről további tájékoztatást kaphatnak az intézmény honlapján: www.gyhgyor.hu, illetve a projektek honlapján: www.gyhgyor.hu/epuletfotos ; www.gyhgyor.hu/rendezvenyfotos ; www.gyhgyor.hu/arrabona ; www.gyhgyor.hu/mozgolodjunk.


Gyermekek Háza                   
9021 Győr, Aradi vértanúk útja 23.   
Email: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
www.gyhgyor.hu
www.ujszechenyiterv.gov.hu

 
Sajtóközlemény

A Gyermekek Háza TÁMOP 3.2.13.12/1-2012-0236 Élmények Háza, tanuljunk játszva!” c.  pályázata támogatásban részesült.

A pályázati támogatás összege 18 808 272 Ft. A támogatási időszak: 2012. november 1- 2014. május 31.
A pályázat keretében tizenkét féle foglalkozás valósul meg, hét együttműködő intézményben. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

A pályázati konstrukció célja, hogy a kulturális intézmények szélesebb körben kapcsolódjanak be a formális oktatásba és szerepük erősödjön meg a kulturális tudás átadásában, s ezen keresztül elérendő cél a közoktatásban résztvevő gyerekek és tanulók óvodai, tanórai és tanórán kívüli és szabadidős nem formális és informális nevelésének és oktatásának támogatása, a nevelési-oktatási és kulturális intézmények hosszú távú együttműködésében, helyi és országos szinten.
A pályázat keretében megvalósuló foglalkozások: Agyagcsodák foglalkozás, természetfotó kurzus, tantermi színházi előadás, mesevarázs foglalkozás, hangvarázs foglalkozás, mokkafoglalkozás, zugolyfoglalkozás, zeneterápia foglalkozás, játszóstöri, bütykölő foglalkozás, versben mondom el, vizuális kommunikáció kurzus.
Együttműködő intézmények: Radnóti Miklós Általános Iskola, Kossuth Lajos Általános Iskola, Prohászka Ottokár Orsolyita Közoktatási központ, NyME Gyakorló Általános Iskola, Belvárosi Óvoda, Vörösmarty Mihály Általános és
Alapfokú Művészetoktatási Iskola, Révai Miklós Gimnázium.


Gyermekek Háza                   
9021 Győr, Aradi vértanúk útja 23.   
Email: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
www.gyhgyor.hu
www.ujszechenyiterv.gov.hu

 
Gyermeknap a Radó-szigeten!

Május a család hónapja. Már első vasárnap az édesanyákat köszönjük, meghatódva, elmerengve, köszönjük neki az életünket. Köszönjük a sok átvirrasztott éjszakát, a biztató szavakat, a megbocsátást és még sorolhatnám, mi mindent.

Azután, május utolsó vasárnapja pedig a gyermekeké. Azoké a kisgyermekeké, akik oly sok örömet okoznak a jelenlétükkel mindennapjainkban.

Többek között azoké a vidám, kíváncsi gyerekeké, akik vasárnap megtöltötték Győrben a Radó-szigetet. Pontos adataim nincsenek, számokról nem tudok beszámolni, de az biztos, hogy bármerre néztem, mindenhol vidám kisgyermeket láttam, aki mindent látni akart és mindet ki szeretett volna próbálni ezen a fantasztikus rendezvényen.

Biztos vagyok benne, hogy rengeteg szervezést és munkát jelentett ennek a napnak a megszervezése, de kedves szervezők higgyétek el megérte!

Többször jártam már ezen a rendezvényen, mint gyermekét kísérő anyuka, mondhatom minden alkalommal nagyon jól éreztük magunkat. Idei évben sikerült a kulisszák mögé is betekintenem.

A Gyermekek Háza szervezésében magam és még tizenöt jó barátom,- mondhatom, hogy mindannyian barátok vagyunk, hisz közös a célunk.

Szinte valamennyien pedagógusok és édesanyák vagyunk, célunk pedig gyermekeink jövőjét igyekszünk szebbé, tartalmasabbá tenni- jelen lehettünk, mint kézműves foglalkozást vezetők, mi voltunk azok, akiknél színesebbnél - színesebb dolgokat lehetett készíteni, ahol jókat lehetett nevetni egy-egy játék elkészülése és kipróbálása után, ahol lehetett festeni, varrni, ragasztani, színezni.

Mókásabbnál-mókásabb, hasznosabbnál-hasznosabb dolgokat készíteni.

Kedves szervezők köszönjük nektek a gyermekek nevében ezt a csodás vasárnapot, higgyétek el megérte, látva azokat a csillogó elégedett szemeket, hallgatva az élménybeszámolókat azoktól, akikért mindig érdemes olyan igazán jól elfáradni, a GYERMEKEKÉRT!

Kedves Szülők, Nagyszülők! Nektek is köszönöm, hogy oly sokan gondoltátok úgy, hogy érmes lesz a vasárnap napot a Radó –szigeten tölteni.

Kelemen Anita

Kisalföld 2012. 05.28.

(http://www.kisalfold.hu/gyori_hirek/gyermeknap_a_rado-szigeten_ujabb_fotok/2281632/)

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 Következő > Utolsó >>

1. oldal / 5
Gyermekek háza

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Küldés


trikolor

"Egy Ház gyerekeknek, fiataloknak, családoknak" - 720 nap közösség, élmény, tanulás (TÁMOP 3.2.3.)
A projekt az Európai Únió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

 

A Gyermekek Háza (9021 Győr, Aradi vértanúk u.23) 16718366-9329-322-08 KSH számú felnőttképzést folytató intézmény, nyilvántartási száma 01052-2008.

 

Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Új Magyarország
EU Gyermekek Háza
9021 Győr, Aradi vértanúk útja 23.
Tel.: 96/518-032 E-mail: info@gyhgyor.hu

 

Családinet.hu

Győr

Városi Művészeti Múzeum Győr

Arrabona Diákszínpad Nagy Csoport

Mozgolodjunk

Esemény- és Rendezvényfotós Kurzus

Épületfotós Kurzus